L.E.F. & De Langsomme Lyn er fire venner helt tilbage fra gymnasietiden, som i vinteren 2013 endelig fandt fast sammen i L.E.F. & De Langsomme Lyn. Allerede i sommeren 2013 debuterede de med Natatlas, der ikke bare er en ep, men også en bog med digte, cutups, grafik og indlagte fysiske genstande – og så en cd med de 6 dansksprogede sange, der er kernen i det hele.

Stilen er litterær pop med højspændte lyriske tekster, skæve korharmonier, elektroniske beats og en blanding af akustisk og elektrisk guitar omkring L.E.F.’s mørke lead.

Frontmanden er digter og sangskriver Lars Emil Foder, der som den eneste i bandet ikke er fra Det Rytmiske Musikkonservatorium. Han er uddannet i filosofi og har siden teenageårene spillet musik og skrevet både sange og digte. Bandet tæller derudover Anders Stig Møller, bl.a. kendt fra Turboweekend og Quadron, på keys, programmering og beats, Katrine Muff Enevoldsen, kendt fra bl.a. Oh Land, på kor og vokal og Peter Albrechtsen på elektrisk guitar.

 

* Spilles i øjeblikket på P4 og P6 * 

* Ekstra Bladet: På Rasmus Nøhrs Top 3 over udgivelser i 2013 * 

Undertoner: ”det fineste lille stykke musikpoesi”

Lydtapet: ”en fin og oplevelsesrig udgivelse”

Litteratursiden: ”Helhedsoplevelsen er stærk og næsten magisk stemt”

Kulturkapellet: ”Natatlas (…) giver håb om at andre lige så originale kunstnere vil følge trop og give deres bud på en æstetisk totaloplevelse.”


Deres bandnavn er hentet fra den svenske digter Werner Aspenströms digt ”Gatuschen” med de ”sävliga blixtar på gatan”. Her på dansk:

Nylig blive til.

Snart forbi.

Vi?

En strøm

af langsomme lyn

på gaden.*

*Bragt som motto i Søren Ulrik Thomsens ”Rystet spejl”.

L.E.F.

 

L.E.F. & De Langsomme Lyn

Lars Emil Foder.: vokal, guitar
Peter Albrechtsen: guitar, kor
Anders Stig Møller: synth, bas, programmering, kor
Katrine Muff Enevoldsen: vokal, kor